Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους λίγους ξηρούς καρπούς που είναι εξαιρετικά πλούσια σε ένα ευρύ φάσμα μετάλλων. Είναι πλούσια σε βιοτίνη, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, χαλκό, βιταμίνη Β2, φώσφορο, μαγνήσιο και ίνες. Μαζί με αυτές τις βιταμίνες και μέταλλα, τα αμύγδαλα σας προσφέρουν τις πρωτεΐνες ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη για την υγεία μας και γνωρίζουμε πώς να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι ότι το μούλιασμα των αμυγδάλων στο νερό ξεκλειδώνει περισσότερα οφέλη για την υγεία, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την πέψη!

Η καστανή φλούδα των αμυγδάλων περιέχει έναν αναστολέα ενζύμου, ο οποίος το προστατεύει μέχρις ότου το ηλιακό φως και η υγρασία του επιτρέψουν να βλαστήσει. Εάν τρώτε αμύγδαλα χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα, το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει όλες τις θρεπτικές ουσίες από αυτό, καθιστώντας δυσκολότερη την πέψη.

Ωστόσο, εάν τα βυθίζετε σε νερό όλη τη νύχτα, μπορείτε εύκολα να την αφαιρέσετε και να βοηθήσετε στην ευκολότερη την απελευθέρωση των θρεπτικών ουσιών. Τα εμποτισμένα αμύγδαλα όχι μόνο βοηθούν στην πέψη αλλά και στην απελευθέρωση ενζύμων που είναι ευεργετικά για την πέψη λιπών.

Το νερό αλλάζει την υφή του καρπού, καθιστώντας ευκολότερη τη μάσηση. Κατά την απορρόφηση του νερού, τα αμύγδαλα γίνονται μαλακά και λιγότερο άκαμπτα και ως εκ τούτου μπορούν να αφομοιωθούν πιο εύκολα.

Άλλα οφέλη από την κατανάλωση μουλιασμένων αμυγδάλων

Τα μονοακόρεστα λίπη στα αμύγδαλα ελέγχουν την όρεξη και σας κάνουν να νιώσετε πιο γεμάτος. Έχοντας μουλισμένα αμύγδαλα κοντά σας μπορείτε να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Κρατούν επίσης την καρδιά σας υγιή, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Εκτός αυτού, η βιταμίνη Ε από τα μουλιασμένα αμύγδαλα λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που αναστέλλει τη βλάβη των ελεύθερων ριζών για την πρόληψη της γήρανσης και της φλεγμονής.

Πώς να απολαύσετε τα αμύγδαλά μας!

Βυθίστε μια χούφτα αμύγδαλα σε μισή κούπα νερού και αφήστε τα για μια νύχτα. Αποστραγγίστε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Μπορείτε να τα κρατήσετε σε γυάλινο, πλαστικό δοχείο ή σε σακουλάκι και να τα καταναλώσετε εντός μιας εβδομάδας.