Πράσινη σαλάτα με σταφύλια, αμύγδαλα και ανθότυρο!

Πράσινη σαλάτα με σταφύλια, αμύγδαλα και ανθότυρο!

Εποχή του σταφυλιού και του φρέσκου αμυγδάλου και σήμερα προτείνουμε μια πράσινη σαλάτα που θα σας χαρίσει δύναμη και ενέργεια, ενώ παράλληλα, θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση της!

Υλικά

1 φλιτζάνι σταφύλια (σουλτανίνα)

1 φλιτζάνι σταφύλια μαύρα, χωρίς κουκούτσι

3 κουτ. σούπας αμύγδαλα αποφλοιωμένα (σπασμένα και καβουρδισμένα)

10 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 ραντίτσιο μικρό

1 ματσάκι ρόκα

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κόλιανδρο

250γρ. ανθότυρο κομμένο σε 6 φέτες

Υλικά – βινεγκρέτ

2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μέλι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τα ραπανάκια σε κρύο νερό με παγάκια, για να διατηρηθούν τραγανά. Μετά τα στραγγίζετε καλά.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας στο σέικερ όλα τα υλικά.

Κόβετε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μαϊντανό (ή τον κόλιανδρο), τα ραπανάκια και τα σταφύλια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα, μία φέτα ανθότυρο, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!

 

2018-10-02T10:41:01+00:00 Οκτώβριος 2nd, 2018|Συνταγές με Αμύγδαλο|

Leave A Comment