Αφράτα μπισκότα με αμύγδαλα!

Αφράτα μπισκότα με αμύγδαλα!

Αφράτα μπισκότα με τα αγαπημένα μας αμύγδαλα, για τον καφέ, το τσαί, για το πρωινό σας και για κάθε στιγμη της ημέρας, σε αυτή τη συνταγή μας!

Υλικά

150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα στο γκριλ για λίγα λεπτά και χονδροσπασμένα

200 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε μεσαία κομμάτια

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κρόκος αυγού, χτυπημένος

1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχρόχρωμο μείγμα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

Με το μείγμα πλάουμε κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδάκια και τα τοποθετούμε σε δυο λαμαρίνες φούρνου (ή σε δύο ρηχά ταψιά) στρωμμένες με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!

2018-10-18T10:21:07+00:00 Οκτώβριος 18th, 2018|Συνταγές με Αμύγδαλο|

Leave A Comment