Μπορεί τα καρότα να είναι από τις πιο γνωστές τροφές που ωφελούν τα μάτια, όμως τα αμύγδαλα έχουν και αυτά τη δική τους ξεχωριστή θέση στη διατήρηση της υγείας των ματιών μας!

Όχι μόνο ένα επίθετο για το σχήμα των ματιών, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την καλή λειτουργία των ματιών μας. Τα μάτια μας εκτίθενται σε πολλές χημικές ουσίες και τοξίνες που είναι δύσκολο να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας. Το αγγειακό σύστημα των ματιών μας περιέχει κάποια από τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα μας και όταν υποστούν βλάβη, η αποκατάσταση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και σε αρκετές περιπτώσεις αδύνατη.

Πλούσια σε βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μη φυσιολογικών αλλαγών στο φακό, οι οποίες μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη καταρράκτη.

Μια μελέτη που διεξήχθη στη Φινλανδία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα χαμηλό επίπεδο βιταμίνης Ε στο πλάσμα συσχετίστηκε με 3,7 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο της εξέλιξης φλοιώδη καταρράκτη.

Γνωρίζουμε την παλιά παροιμία, “ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα”, οπότε φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα μήλο μαζί με μια χούφτα αμύγδάλα για την υγεία μας!