Η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει τις ιογενείς λοιμώξεις όπως το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη, σύμφωνα με επίσημη έρευνα!

Μελέτη αποκάλυψε ότι χημικές ουσίες που βρίσκονται στη φλούδα του αμυγδάλου ενισχύουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε τέτοιες λοιμώξεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φλούδες αμυγδάλων βελτίωσαν την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να ανιχνεύουν τους ιούς ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την ικανότητα του σώματος να αποτρέψει την αναπαραγωγή ιών και την εξάπλωσή τους μέσα στο σώμα.

Ανακάλυψαν, επιπλεόν, ότι μετά την αφομοίωση των αμυγδάλων στο έντερο, υπήρχε ακόμη αύξηση στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος από τους ιούς.

Οι επιστήμονες, που εδρεύουν στο Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων στο Norwich και στο πανεπιστήμιο της Μεσσήνα στην Ιταλία, δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι το αμύγδαλο, μποροεί να αυξήσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμήσει ένα ευρύ φάσμα ιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούν γρίπη και το κοινό κρυολόγημα.

Τέλος ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι πρέπει να διεξαγάγουν περαιτέρω έρευνες σχετικά με τον αριθμό των αμυγδάλων που πρέπει να καταναλωθούν για να αποκτήσει ο οργανισμός μας το συγκεκριμένο ευεργετικό αποτέλεσμα, είναι σίγουρο ότι η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ανθρώπων από το να μολυνθούν από ιούς, ενώ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει όσους έχουν ήδη μολυνθεί για να καταπολεμήσουν την ασθένειά τους.