Λαχταριστά brownies σοκολάτας με καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Λαχταριστά brownies σοκολάτας με καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Ευκαιρία για να γλυκαθείτε και να γλυκάνετε όσους αγαπάτε με τη συνταγή μας για brownies σοκολάτας, με τα αγαπημένα μας αμύγδαλα να προσθέτουν γεύση!

Υλικά (για 8 μερίδες)

180 γρ. βούτυρο

300 γρ. ζάχαρη καστανή

4 αυγά

½ κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα

400 γρ. κουβερτούρα

40 γρ. Κακάο κοσκινισμένο

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

2 βανίλιες

Εκτέλεση            

Ρίχνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ (από γυαλί ή μέταλλο) το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα με μια μαρίζ.

Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας, τα αυγά ένα-ένα και μετά τις βανίλιες. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο ενσωματώνοντας τα καλά στο μείγμα.

Αφού το μείγμα έχει κρυώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το ανακατεύουμε ελαφρώς. Τέλος, σπάμε τα αμυγδαλά μας σε μικρότερα κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα σε ένα ταψάκι 20×30 εκ.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τη λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει πριν τα κόψουμε.

Τα σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα, με παγωτό ή και σκέτα.

Καλή επιτυχία!

2018-12-11T13:51:54+00:00 Δεκέμβριος 11th, 2018|Συνταγές με Αμύγδαλο|

Leave A Comment