Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και σοκολάτα

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και σοκολάτα

Συνταγή για τη Βασιλόπιτα σας με σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα για να πάει καλά η νέα χρονιά!

Υλικά (για 18 μερίδες)

5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια

4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

330 γρ. βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα σφιχτή.  Αλευρώνουμε μαζί τις σταγόνες σοκολάτας και τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά από το αλεύρι.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το χυμό εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα το ξύσμα και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί διαμέτρου 32-34 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, τοποθετούμε το φλουρί μας στο μείγμα, αφού το έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 1 ώρα. Σιγουρευόμαστε ότι έχει ψηθεί η βασιλόπιτα μέχρι μέσα και τη βγάζουμε από τον φούρνο.

Την αφήνουμε να κρυώσει και γράφουμε στην επιφάνεια της βασιλόπιτας το 2019 με ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα ή σοκολάτα!

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

2019-01-10T18:16:32+00:00 Δεκέμβριος 29th, 2018|Συνταγές με Αμύγδαλο|

Leave A Comment