Ένα από τα αγαπημένα συστατικά που χρησιμοποιούσαν στο ψωμί της αρχαίας Αιγύπτου, το αμύγδαλο θεωρούνταν πάντα πολυτελές  από την άποψη των οφελών του. Οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν ότι είναι σημαντικά, τόσο για την υγεία, όσο και την εξωτερική ομορφιά.

Τι μπορεί να προσφέρει το αμύγδαλο, όμως, στην υγεία των μαλλίων μας;

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα 3 και 6, τα οποία καθιστούν την υγιή και απαιτούμενη ροή αίματος που προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά τα μαλλιά να είναι δυνατά, απαλά στην αφή και λαμπερά.

Καταπολεμά την Πιτυρίδα και την Φλεγμονή

Η τακτική πρόσληψη αμυγδάλων αυξάνει τον αριθμό των θρεπτικών συστατικών όπως τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες A, D, B1, B2 και B6 που απαιτούνται για την καλή ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέποντας την πιτυρίδα και τη φλεγμονή. Το αμυγδαλέλαιο τρέφει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής για να μειώσει τη λεπτότητα, τροφοδοτεί τις τρίχες των μαλλιών, μαλακώνει και εμποδίζει τις βλάβες που προκαλούνται από τα προϊόντα κομμωτικής.

Μειώνει την πτώση των μαλλιών

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και θρεπτικά συστατικά που προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Με την πρόληψη της πιτυρίδας και της βλάβης των μαλλιών, το αμύγδαλο παρέχει επαρκή διατροφή στους θύλακες των τριχών που κάνουν τα τριχοθυλάκια ισχυρότερα, μειώνοντας έτσι την πτώση των μαλλιών.