Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, εσείς και η οικογένειά σας χρειάζεστε όλη την ενέργεια που μπορείτε να αντλήσετε. Σε μια πολλή δραστήρια περίοδο, όπως αυτή των καλοκαιρινών διακοπών, τα παιδιά μας θα χρειαστούν την ενέργεια που θα ταιριάζει με τον ενθουσιασμό τους.

Τα αμύγδαλα αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική πηγή ενέργειας!

  • Τα αμύγδαλα περιέχουν κατά 13% πρωτεΐνη.

  • Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φυτικών ινών και πρωτεϊνών.

  • Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο, καθώς επίσης και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

  • Μια χούφτα αμύγδαλα, περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών, με μία μερίδα μπρόκολο.

  • Τα αμύγδαλα είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές πηγές βιταμίνης Ε, με περίπου το 1/3 της ημερήσιας ανάγκης μας ανά περίπου 30 γρ.

  • Περιέχουν τα υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά και δεν έχουν χοληστερόλη.

  • ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα, περιέχει περίπου 18 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων τα 11 γραμμάρια είναι μονοακόρεστα λίπη.

Δε ξεχνάμε να μουλιάζουμε τα αμύγδαλά μας…ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι!

Η καστανή φλούδα των αμυγδάλων περιέχει έναν αναστολέα ενζύμου, ο οποίος το προστατεύει μέχρις ότου το ηλιακό φως και η υγρασία του επιτρέψουν να βλαστήσει. Εάν τρώτε αμύγδαλα χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα, το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει όλες τις θρεπτικές ουσίες από αυτό, καθιστώντας δυσκολότερη την πέψη.

Ωστόσο, εάν τα βυθίζετε σε νερό όλη τη νύχτα, μπορείτε εύκολα να την αφαιρέσετε και να βοηθήσετε στην ευκολότερη απελευθέρωση των θρεπτικών ουσιών. Τα εμποτισμένα αμύγδαλα όχι μόνο βοηθούν στην πέψη αλλά και στην απελευθέρωση ενζύμων που είναι ευεργετικά για την πέψη λιπών.

Το νερό αλλάζει την υφή του καρπού, καθιστώντας ευκολότερη τη μάσηση. Κατά την απορρόφηση του νερού, τα αμύγδαλα γίνονται μαλακά και λιγότερο άκαμπτα και ως εκ τούτου μπορούν να αφομοιωθούν πιο εύκολα.